Resetting ECU after CAI install???? - 6MT.net Infiniti G35/G37/GTR Forums
6MT.net now has a Photo Gallery available to all users. Upload your photos today!
Infiniti G35 Coupe / Sedan Infiniti G35

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   6MT.net Infiniti G35/G37/GTR Forums > Infiniti Discussion > G35 Coupe
Register Home Forum Active Topics / Realtime Photo Gallery Mark Forums Read Auto Escrow

6mt.net is the premier Infiniti Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-16-2005, 09:32 AM   #1 (permalink)
Over 100 Posts
 
Join Date: Mar 2005
Location: Jersey
Posts: 140
Default Resetting ECU after CAI install????

Does anyone know if I should reset the ECU after installing a CAI? Some people say that I shoud and some people say that I shouldn't. The reason for doing it is to get the computer used to the changes.
__________________
04 G35C/6MT/DesertPlatinum/Willow/Premium/
Aero/Brembo/Aluminum pedals/Z-Tube/K&N
antonb44 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-18-2005, 04:21 PM   #2 (permalink)
Over 2,500 Posts
 
Hot Foot's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Texas
Posts: 3,937
Default

It is not necessary to reset the ECU as it will take the same amount of time for the
ECU to make the proper changes anyway.

If you have an automatic resetting the ECU you will notice a difference in drivability as it will go back to
factory spec before the car learned how you drive normally to optimize fuel economy.
__________________
2004 G35 Coupe|5AT| Brilliant Silver|Graphite Leather|Premium|Perfomance|Aero| My \"G\"
Hot Foot is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2005, 11:26 PM   #3 (permalink)
Over 2,500 Posts
 
dholly's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Upstate NY
Posts: 3,897
Send a message via AIM to dholly
Default

No downside running thru the procedures if you are the impatient type...

EASY ECU RESET PROCEDURES
__________________
Government Subsidized Transportation
dholly is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2005, 03:05 AM   #4 (permalink)
Over 100 Posts
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 106
Default

just disconnect the battery while u work.. not much effort involved and doesnt hurt either so u might as well do it.

nevermind, seems like u already have it installed. In that case, its probably already adjusted by now..
imalazeeass is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  6MT.net Infiniti G35/G37/GTR Forums > Infiniti Discussion > G35 Coupe


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How much for DD and monitor install? emailjameskim Audio & Navigation 7 02-05-2006 07:41 PM
valentine one install, and best exhaust JLT G35 Coupe 0 01-16-2006 10:25 AM
install side bulbs? (not corners) matt_G35C G35 Coupe 6 11-17-2005 01:48 PM
Clear Corner Install InfamousG35 G35 Coupe 2 10-26-2005 04:55 PM
Clear Bra Install / southeastern PA inpa G35 Coupe 4 09-07-2005 01:27 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 06:31 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright 2006, 6MT.net. All Rights Reserved.